Koruma Memuru Alımı, Maaşı, Şartları, Nedir, Ne İş Yapar?







EGM koruma memuru alımı başlayacak. Peki, kimler koruma memuru olabilir? Başvuru tarihi ve detaylarını haberimizin içeriğinden öğrenebilirsiniz. EGM ile ilgili merak ettikleriniz kpssgiris.com'da.





Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılacak koruma memuru alımı başvuruları için alım şartları belli oldu. Koruma memuru alımı şartları nelerdir, ücreti ne olacak diye merak edenler haberimizi okumaya devam edin! Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiği kadarıyla, "Koruma Memuru" projesi adı altındaki tasarının çalışmaları devam ediyor. 10 bin kişiyi almayı hedefleyen yasa tasarısı ile ilgili söylentiler üzerine EGM, şu an için böyle bir alım olmayacağı haberini verdi. Bu konu hakkındaki kanun çalışmalarının devam ettiğini de ekledi. EGM'nin açıklaması tam olarak şu şekildeydi; "Bu aşamada, herhangi bir personel alımı söz konusu değildir. 'Koruma Memuru' alımı ile ilgili hususlar, tasarı çalışmaları sonuçlandıktan sonra ayrıntılı olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır "





KORUMA MEMURLARI İÇİN UZMAN ÇAVUŞ YÖNTEMİ





Tıpkı uzman erbaşlar gibi sözleşmeli olacak olan koruma memurları, 45 yıl boyunca görev yapabilecekler. Koruma memurlarının sözleşmeleri en az bir en fazla beş yıl sürecek. Polis eğitim kurumlarında 6 ay özel eğitime tabi tutulacak adaylar, ülke çapında koruma memuru olarak görev almaya hak kazanacak! Eğer aday göreve intibak edemezse sözleşmesi feshedilecek. En az 3 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışan ve başarı gösteren adaylar kıdemli koruma memurluğuna geçecek. Yine en az 3 yıl boyunca kıdemli koruma memurluğu yapanlar içinden, üniversite mezunu olanlar sınava tabi tutulduktan sonra polis memurluğuna atanabilecekler. Yalnız burada %5 kuralı işleyecek yani, bir yıl içerisinde kıdemli koruma memurlarından polisliğe geçeceklerin sayısı başvuru şartlarına uygun personelin toplam sayısının yüzde 5'ini geçmeyecek.





Şu anki tasarıda koruma memurlarının yeri polisler ile bekçiler arasında gidip geliyor. 657sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tutulması beklenen koruma memurları polisliğe terfi etme şansı bulacak. EGM koruma memurluğu için özel yetenek sınavı yapacak ve en az lise mezunu olan 29 bin kişiyi koruma memuru yapılacak.





KORUMA MEMURU ALIMI 2015 YILI İÇERİSİNDE YAPILACAK! ARANAN ŞARTLAR NELER?





İlk etapta 10 bin koruma memuru almayı planlayan hükümet, yıl sonuna kadar bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedefliyor. Alımdan sonra 4 aylık bir eğitime sokulacak olan adaylar, ardından görev yerlerine atanacaklar. Yaptıkları görevin durumuna göre silah taşıma yetkisi de alabilecekler. Karakollarda polis yerine koruma görevlileri nöbet tutacak. Polis ise bu sayede asli görevlerine daha iyi yoğunlaşabilecek.





Koruma Memuru olabilmek için aranan şartlar şunlar;





En az lise mezunu olmak, 25 yaşından gün almamış olmak, 4 ay süre boyunca eğitim almış olmak. Eğitim süreci boyunca masraflar devlet tarafından karşılanacak. Devlet, 6222 sayılı yasada değişikliğe gidilerek statlarda ve üniversitelerdeki özel güvenliklerin yerine, devlet memuru statüsünde ”koruma memurlarının” yerleştirilmesi kararı çıkarılması bekleniyor. 6222 sayılı Spor’da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun yasada değişikliğe gidilmesinden sonra, 10 bin kişilik kadro açılmış olacak.





KORUMA MEMURLARI NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR?





EGM'nin "koruma memuru" alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısı son şeklini aldı. Polis teşkilatına ilk etapta 10 bin, daha sonraki aşamalarda ise 20 bin koruma memuru alınacağı bildirildi. Tüm bu alım işlemleri üç yılda tamamlanacak. Koruma hizmetleri, stadyum ve üniversitelerin güvenliğini sağlayacak personel silahlı görev yapacak. Bu görevlerde 30 bin koruma memuru çalışacak. Görev için yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapabilecek.